Our Blog

Microsoft vydal Skype for Linux Alpha

tmp

Zdroj obr. www.omgubuntu.co.uk

I když plnohodnotná verze skypového klienta pro operační systém Linux existuje, již pár let je ovšem zanedbávaná. Sice pár vylepšení se postupně dočkávala, ale v zásadě ničeho velkého, tedy snad krom zavedení podpory pro přihlašování se na svůj účet přes Microsoft Account. Skutečností je ale to, že je tato verze již zastaralá a je na ní znát i to, že její vývoj neměl přední prioritu a do prostředí Linuxů úplně nepasuje. Hlavním nedostatkem je, že mnoho žádoucích funkcí nepodporuje, kupříkladu sdílení obrazovky. Dokonce se objevují případy, kdy je na novějších verzích Linuxů nestabilní. Mnozí uživatelé se tedy delší dobu uchylují k webové verzi, která je použitelnější, ale je mrzuté, že se nenabízí dobrá plnohodnotná desktopová verze. Vždyť kdo chce mít skrze používání Skypu stále otevřený webový prohlížeč?!
To se ovšem mění. Microsoft vychází vstříc uživatelům používajícím linuxové OS a vydal tzv. Skype for Linux Alpha. Zatím to ovšem vyžaduje trpělivost, protože toto první veřejné sestavení, oproti webové verzi, nabízí ještě méně funkcí, což se snad v dalších sestaveních napraví.
Za zmínku ještě stojí, že nový desktopový Skype for Linux je postaven na protokolu WebRTC. Mj. tím by měla být zajištěná dobrá kompatibilita napříč linuxovými operačními systémy.

Tags:

Tento web je postaven na moderních technologiích a je nutné používat moderní internetový prohlížeč. Prosíme aktualizujte si prohlížeč.