Our Blog

Avast na nákupu – 32 miliard za konkurenční antivirus AVG

Jakoby se v poslední době strhla nákupní horečka mezi giganty IT, jako jsou Microsoft, Google a pozadu nezůstává ani Apple, ale polykají se i menší navzájem. Rozruch momentálně vyvolal Avast svým nákupem za 32 miliard, a to známého antiviru AVG.

tmp

Věříme, že spojení sil s Avastem, soukromou firmou se značnými zdroji, plně podpoří naše růstové cíle a je v nejlepším zájmu našich akcionářů,“ uvedl generální ředitel AVG Gary Kovacs.

Přesto se proslýchá, že by zákazníci zatím neměli poznat takřka vůbec nic. Obě značky budou fungovat vedle sebe. Hlavním přínosem má být skutečnost, že každá z těchto firem má jiné know-how a vyjma osobních počítačů se specializují na různé oblasti. A zvláště v době, kdy pozice antivirových firem není zcela stabilní, protože se již většina věcí přesouvá do cloudu a čelí tomu, že giganti jako jsou Microsoft či Google, si vyvíjejí pro své systémy, servery a obchody Google Play či Store vlastní bezpečnostní řešení, si Avast od tohoto nákupu slibuje nejen nové technologie a celkový posun, ale hlavně větší potenciál soupeřit s ostatními antivirovými firmami. Zaměřit se chce právě na cloud, mobilní zařízení a úspěšně se usadit v odvětví internetu.

Závěrem stojí za zmínku nová aktualizace Nitro pro Avast antivirus, o které sami avizují, že vyniká nízkými nároky na výkon počítače a dodávají, že odteď budou provádět značnou část analýzy v Cloudu – a ne na systému uživatele, což by jej mohlo zpomalit.

Co myslíte, stane se Avast gigantem v antivirovém řešení?

Tags:

Tento web je postaven na moderních technologiích a je nutné používat moderní internetový prohlížeč. Prosíme aktualizujte si prohlížeč.