Our Blog

(NE)Staráte se o svůj počítač?

Poměrně často se u nás na servise setkáváme s různými úkazy, nad kterými nám zůstává rozum stát a hlava jde kolem. Téměř dennodenně se setkáváme s různými prolitinami nejen notebooků, přičemž jeden z nejhorších případů byl notebook prolitý mlékem, který k nám po týdnu došel uzavřený v krabici a po jeho rozbalení to byl skutečný nářez (asi si dovedete představit, jak to mohlo zapáchat). Povětšinou stačí jen málo… nepít u notebooků, nemít u nich sklenice s různými tekutinami apod. Často se ale setkáváme i s tím, kdy uživatel přinese své PC se softwarovou závadou (např. nestartuje operační systém), ale přitom jej až tak neirituje i ten druhý stav, a to sice ten hardwarový, a je to tím, že se nemusí přímo (zatím) projevovat závada, ale veškeré komponenty dostávají pěkně „na frak“, a to především tím, že vlivem špatného chlazení se enormně zahřívají, což výrazně snižuje jejich životnost a někdy i výkon (přehřívající se procesor si snižuje výkon, aby nedošlo ještě k většímu zahřívání, a tím k jeho destrukci), nehledě na to, že ventilátory musí jet na plný výkon téměř veškerý čas, a takový počítač je pak zbytečně hlučný). Přitom stačí tak málo… a základní péči o počítače zvládne i naprosto neznalý uživatel. Mnohdy stačí jen jediný šroubovák a kompresor nebo stlačený vzduch (k zakoupení u nás např. http://optima.cz/detail/TB-Clean-Stlaceny-vzduch-400-ml/311122) anebo jen foukání vlastními ústy ovšem s rizikem kýchání. Ano, zmínka je o znečištění prachem. A zde vám ukážeme jeden takový případ:

DSC_0999 DSC_1000 DSC_1002 DSC_1003 DSC_1004 DSC_1005 DSC_1006 DSC_1007 DSC_1008

Po pečlivém vyfoukání kompresorem:

DSC_1011 DSC_1012 DSC_1010

Vidíte ten rozdíl? Takto vyčištěný počítač bude zajisté fungovat úplně jinak, než znečištěný. Toto by měla být úplně základní starost stejně jako třeba umývání nádobí. Ovšem čas od času, asi tak jednou za rok, je žádoucí svěřit své zařízení do rukou nám odborníkům na tzv. profylaxi, kdy nejen že vaše zařízení pečlivě zbavíme prachu, ale ještě odborně vyčistíme chladící soustavy včetně přepastování teplovodivých past. Více informací, kompletní nabídku služeb a potřebné kontakty naleznete na našich webových stránkách: https://servis.optima.cz/

Těšíme se, až vašemu zařízení prodloužíme životnost a zlepšíme celkovou funkčnost ;-). Jsme tu pro vás každý všední den od 9. do 18.hodiny vyjma hodinové polední přestávky kdy i my potřebujeme nabrat potřebnou energii do servisů vašich zařízení.

Tags:

Tento web je postaven na moderních technologiích a je nutné používat moderní internetový prohlížeč. Prosíme aktualizujte si prohlížeč.